Mezi horama – výstava umění v Orlických horách 4. – 8. 7. 2018

Zpestřete si začátek letních prázdnin a volno o státních svátcích výletem do nádherné české krajiny kolem Divoké Orlice a navštivte již tradiční výstavu amatérských výtvarníků v kostele svatého Jana Nepomuckého ve Vrchní Orlici v Bartošovicích v Orlických horách. Letošní ročník výstavy otevře svoje brány ve středu  4. července v 16:00 a uzavře je v neděli 8. července odpoledne. Expozice představí díla z různých oborů výtvarného umění; k vidění budou sochy ze dřeva a kamene, vitráže, keramika, fotografie, kresby… Nebude chybět poezie a každý den zajímavý koncert.

Svojí účastí a dobrovolným vstupným na akci „Mezi horama“, která letos slaví čtrnácté výročí, můžete napomoci průběžné revitalizaci a údržbě kostela, který vznikl v 18. století a v roce 2012 byl zařazen mezi chráněné kulturní památky České republiky. V poslední době se dobrovolníkům podařilo instalovat nové okno nad vchodem a další tři okna v přízemí repasovat, přesklít a znovu osadit.

Na akci vás zve Volná společnost amatérských výtvarníků a  Petr Zámečník, jeden z účastníků projektu Srdcerváči.

 

Foto: Eva Havlíčková

Eva Havlíčková

Eva Havlíčková

Crohnovu chorobu jí diagnostikovali ve dvanácti letech. S tímto onemocněním zažívá pořádnou dávku chaosu, trápení a bolesti, ale nevzdává to. Ani ona, ani Crohn. Než ji zdravotní problémy vyřadily na několik let z aktivní činnosti, pracovala dlouhé roky na pozici asistentky ve farmaceutické společnosti. Miluje přírodu, hudbu, laskavý i černý humor, četbu knih a jejich vůni. Váží si rodiny a přátelství. „Je to ve hvězdách, co nás v životě čeká za pouť. Nejdůležitější ale je, kolik úžasných dní prožijeme, a že vždy najdeme cestu! Všichni můžeme opakovaně začínat znovu a po pádu zase vstát, třeba i s nějakou tou boulí na těle i na duši. Na zázraky nevěřím, já na ně totiž spoléhám,“ říká Eva. V současné době působí jako korektorka a redaktorka v redakci magazínu Inspirante, který je jedním z hlavních projektů spolku Revenium.

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!