Herec Alan Alda má Parkinsonovu chorobu

Jako autorka Inspirante.cz vím, že nemoci nejsou pro novináře sexy. Výjimku, kdy se v mainstreamu nějaké zdravotní téma objeví, tvoří situace, kdy onemocní nějaká celebrita. V poslední červencový den oznámil americký herec a režisér Alan Alda, který se proslavil účinkováním v seriálu MASH, že má Parkinsonovu chorobu.

Dvaaosmdesátiletý umělec uvedl v televizním pořadu “CBS This Morning“, že se diagnózu dozvěděl před třemi a půl lety. Upřesnil, že není naštvaný, a považuje to za výzvu; od té doby hrál a poskytoval rozhovory. Připustil, že nedávno viděl na záběrech, jak se jeho palec škube, a pomyslel si, že z toho někdo brzy udělá smutný příběh. Herec, kterého zná celý svět jako chirurga (Hawkeyho) Benjamina Frenklina Pierce věří, že odhalení jeho diagnózy může pomoci ostatním lidem s Parkinsonovou chorobou, aby si uvědomili, že existují věci, které mohou dělat.

Další čtení:

 

Foto: Alan Kotok / Wikimedia Commons

Picture of Marie Zemanová

Marie Zemanová

Její sloupek #za-zrak jste mohli v magazínu Inspirante číst od roku 2019. Ve stejnojmenném blogu informuje o životě bez zraku v souvislostech i na Facebooku. Po letech v médiích se nyní v sociálním podniku Spolu s vámi věnuje PR a lektoruje na workshopech o zrakovém handicapu.

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!

Udržitelnost a etika skupiny ČEZ