Ministerstvo práce a sociálních věcí spustilo nový web o sociálním bydlení. Na adrese www.socialnibydleni.mpsv.cz jsou obecné informace, aktuality k tématu, zkušenosti obcí a také dokumenty. Pomoci mají nejen občanům, ale oslovují i města a obce a také neziskové organizace, které se mohou napřímo zeptat v rubrice „často kladené dotazy“.

„Je důležité, aby se měli občané v případě životních a existenčních problémů kam obrátit a získat potřebné informace. Řešení situace sociálního bydlení, z pohledu právního ukotvení, řadím mezi své hlavní priority,“ uvedla ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová.

Internetové stránky poskytují fakta spojená s finanční podporou v bydlení, sociálními dávkami na bydlení, sociální prací, sociálními službami či s investiční podporou sociálního bydlení v ČR. Jsou zde také sdíleny zkušenosti ze šestnácti obcí a jejich rozdílný přístup k sociálnímu bydlení. Skrze stránky je také možné spojit se s Kontaktním centrem Sociálního bydlení.

Web www.socialnibydleni.mpsv.cz vznikl ve spolupráci s Ministerstvem pro místní rozvoj a Ministerstvem vnitra a také díky projektu „Podpora sociálního bydlení“.

Zdroj: MPSV

 

Foto: Pixabay

Marie Zemanová

Marie Zemanová

Její sloupek #za-zrak jste mohli v magazínu Inspirante číst od roku 2019. Ve stejnojmenném blogu informuje o životě bez zraku v souvislostech i na Facebooku. Po letech v médiích se nyní v sociálním podniku Spolu s vámi věnuje PR a lektoruje na workshopech o zrakovém handicapu.

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!