Pobočka Revenia v Ostravě-Vítkovicích funguje od počátku června. Dobrou duší ostravské kanceláře je Naděžda Nováková. Dlouholetá šéfka místní Rosky a také loňská laureátka Ceny Olgy Havlové tu pracuje jako projektová manažerka.

Naďa hledá pro imobilní osoby a lidi s omezeným pohybem (roskaře, parkinsoniky a jiné) ze Slezska a Moravy možnosti, jak mohou aktivně něco prožít. Organizuje bezbariérové akce a zájezdy. Nejbližší plánovanou akcí bude 19. září zájezd do Loštic do Muzea Olomouckých tvarůžků a na hrad Šternberk. Umí ale zorganizovat i sportovní turnaje (kuželky, bowling, holandský billiard) nebo „technické” zájezdy – například exkurzi do výrobny svíček či automobilky v Nošovicích.

Tradiční akcí, na kterou už můžeme čtenáře Inspirante pozvat, je výstava v ostravské Galerii Mlejn. Tam se uskuteční ve středu 5. prosince 2018 v 17 hodin vernisáž výstavy výtvarných děl Roska po dvanácté. Akce potrvá do 5. 1. 2019.

Ale vraťme se k dalším členkám týmu. Ten ještě tvoří Gabriela Děčková a Alena Žůrková.

Gábina Děčková je na pozici ekonomka. Pomáhá zpracovávat žádosti o granty, ekonomické rozpočty na jednotlivé akce a dělá i závěrečné vyúčtování.

Alena Žůrková pracuje na pozici sociální pracovník a pomáhá i s administrativní prací.

Naše služby: poradenství i organizace zájezdů

Potřebujete se poradit? Chcete s námi vyrazit na zájezd?

V kanceláři je vždy někdo z týmu od pondělí do čtvrtka od 9 do 14 hodin.

(Po předchozí domluvě na telefonu 728 348 058 možno i v jiném termínu.)

Sídlo v budově bez bariér

Volba místa pro pobočku Revenia v Ruské ulici nebyla náhodná. Je to vhodné strategické místo poblíž autobusových a tramvajových zastávek, které jsou bezbariérové. A objekt, ve kterém se kancelář nachází, je rovněž bezbariérový – s výtahem.

Adresa:

Ruská 99/44
Ostrava-Vítkovice
703 00

 

Foto: Pixabay

Picture of Redakce

Redakce

Magazín Inspirante je zaměřen na žurnalistiku, která nejen upozorňuje na nejrůznější sociální problémy, ale především nabízí řešení a pozitivně motivuje. Na redakci, grafice, provozu i inzerci se podílejí převážně lidé se zdravotním (či jiným) znevýhodněním. Tvoříme střechu informaci v rámci témat, která propojují oblasti zdravotní, sociální a vzdělávací. Baví nás rozmanitý pohled svět a doufáme, že bude s námi bavit i vás. Vznikli jsme jako jeden z projektů neziskové organizace Revenium. Jsme však tady, abychom spolupracovali se všemi neziskovými i ziskovými organizacemi, se všemi lidmi, pro které jsou témata rozmanitosti, inkluze a propojování různých světů důležitá.

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!

Udržitelnost a etika skupiny ČEZ