Handicapovaní vystoupili na horu Říp

Na začátku října se odehrála akce, při které handicapovaní vystoupili na horu Říp. Podle pověsti právě na tomto místě jednoho dne stanul praotec Čech se svým lidem a dal tak vzniknout zemi, která byla pojmenována po něm: Čechy.

Handicapovaní z různých míst naší země se sešli na úpatí Řípu. Svým výstupem chtěli oslavit sto let od založení samostatné Československé republiky. Tento způsob zvolili i přes všechny těžkosti, které pro ně, vzhledem k jejich handicapům, výstup chystal.

Překonávání překážek však pro handicapované patří mezi každodenní rutinu. A i výstup na významné místo české mytologie tak zdárně zvládli.

 

Foto: By Lehotsky [CC BY-SA 3.0]/Wikimedia Commons

Picture of Marek Blažíček

Marek Blažíček

Roztroušenou sklerózu mu sice diagnostikovali před nedávnem, ve dvaadvaceti, ale když si Marek Blažíček vzpomene na zážitky z dětství, má pocit, že si s RS tyká už déle. Bere to s humorem, (vždyť #JsemIronman), a protože studuje Tvorbu textu a scénáře na VOŠ při Konzervatoři Jaroslava Ježka, jeho texty najdete také na Aktivnizivot.cz

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!

Udržitelnost a etika skupiny ČEZ