Šestý ročník Národní potravinové sbírky se uskuteční v sobotu 10. listopadu od 8.00 do 18.00 hodin. Veřejnost bude mít opět možnost zakoupit a darovat trvanlivé potraviny a drogistické zboží potřebným na pokraji hmotné nouze. Zapojí se více jak 680 obchodů po celé České republice.

Jedna z nejvýznamnějších podzimních charitativních akcí chce letos upozornit na nelehkou situaci matek samoživitelek. O tom, že jde o celonárodní projekt, kterým Česko žije, svědčí fakt, že 80 procent populace tuto sbírku zná.

Inspiraci, které trvanlivé potraviny a drogistické zboží pořídit jako nejvhodnější, včetně nákupního seznamu ke stažení, najdete zde.

Pokud rádi nakupujete a zároveň Vás těší dělat dobré skutky, je tato akce určena právě Vám. Každá pomoc ostatním, pořízena například během běžného rodinného nákupu, se počítá.

Chcete-li darovat svůj čas a zapojit se během sbírky jako dobrovolník, jsou dostupné podrobné informace jak na to.

První potravinovou banku na světě založil v roce 1967 John van Hengel v Phoenixu v Arizoně. V Evropě vznikla první potravinová banka v roce 1984 v Paříži, o dva roky později byla založena Evropská federace potravinových bank. Česká federace potravinových bank vznikla v roce 1994.

Národní potravinová sbírka se v České republice koná od roku 2012 a je společnou iniciativou platformy Byznys pro společnost, Armády spásy, České federace potravinových bank a dalších, kterým není lhostejná životní úroveň spoluobčanů v nouzi.

Více informací: www.narodnipotravinovasbirka.cz

 

Foto: pixabay

Picture of Eva Havlíčková

Eva Havlíčková

Crohnovu chorobu jí diagnostikovali ve dvanácti letech. S tímto onemocněním zažívá pořádnou dávku chaosu, trápení a bolesti, ale nevzdává to. Ani ona, ani Crohn. Než ji zdravotní problémy vyřadily na několik let z aktivní činnosti, pracovala dlouhé roky na pozici asistentky ve farmaceutické společnosti. Miluje přírodu, hudbu, laskavý i černý humor, četbu knih a jejich vůni. Váží si rodiny a přátelství. „Je to ve hvězdách, co nás v životě čeká za pouť. Nejdůležitější ale je, kolik úžasných dní prožijeme, a že vždy najdeme cestu! Všichni můžeme opakovaně začínat znovu a po pádu zase vstát, třeba i s nějakou tou boulí na těle i na duši. Na zázraky nevěřím, já na ně totiž spoléhám,“ říká Eva. V současné době působí jako korektorka a redaktorka v redakci magazínu Inspirante, který je jedním z hlavních projektů spolku Revenium.

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!

Udržitelnost a etika skupiny ČEZ