Inspirante s vůní kávy – Do Bílé vrány na kafe i za kulturou

Nový díl seriálu o zajímavých kavárnách nás zavede do samého centra české metropole poblíž Václavského náměstí. V ulici Ve Smečkách 5 najdeme kavárnu Bílá vrána

Je to sociální podnik, to znamená, že je jejím hlavním cílem sociální přínos a nikoli ekonomický zisk. Pracují zde lidé s mentálním postižením, které jejich práce velmi těší a pomáhá jim žít život, co nejpodobnější životu jejich vrstevníků.

Bílá vrána není tréninkovou kavárnou, zaměstnanci dostávají plat, což jim výrazně zlepšuje kvalitu života a umožňuje snadnější integraci do společnosti.

Na kávu i palačinky…

Vaří tu a pečou zásadně z čerstvých surovin bez použití chemických dochucovadel.

Nabízí domácí speciality, výbornou kávu a dorty za dostupné ceny.

Kromě velké nabídky horkých i studených nápojů včetně fair-trade kávy tu nabízejí snídaňové a svačinové menu; místní specialitou jsou kaše. K obědu si můžete vybrat z polévek, mnoha toustů, ale i si dát domácí nakládaný camembert. Hosté sem rádi chodí také na slané a sladké palačinky v několika variacích, bohatý je i výběr dezertů.

Další služby: Dětský koutek i místo pro školení

Součástí kavárny je velký dětský koutek. Bílá vrána má i vybavenou místnost se samostatným vstupem, vhodnou pro školení nebo setkání.

Navíc poskytuje cateringové služby širokému spektru subjektů od velkých firem po festival Jeden svět. Na všech aktivitách se podílejí lidé s mentálním znevýhodněním.

Podnik provozuje nezisková organizace Pohoda – společnost pro normální život lidí s postižením. Ta už dvacet let usiluje různými aktivitami o to, aby mohli lidé s mentálním postižením v maximální možné míře prožívat dospělost a přijímat odpovědnost za svá rozhodnutí.

Momentální scéna

Pokud máte rádi zajímavá divadelní představení, koncerty či výstavy, přijďte se podívat na projekt „Momentální scéna“. V jejím rámci umožňuje kavárna lidem s handicapem i bez ukázat své umění.

Program najdete na www.kavarnabilavrana.cz.

Nebo na facebooku:  www.facebook.com/kavarnabilavrana

V současné době v kavárně vystavují díla lidé s dětskou mozkovou obrnou. Její autoři výstavu nazvali „Naše cesty (potkají se a rozchází)“. Můžete ji navštívit až do 22. listopadu 2018 od pondělí do pátku, vždy od 10 do 20 hodin.


Kontakt:

Kavárna Bílá vrána
Ve Smečkách 5
110 00 Praha 1

Otevírací doba: 

Pondělí až pátek: 10:00–20:00

Tel.: 777 913 414 (kontakt přímo na denní službu kavárny, rezervace)

Bezbariérové: ano

Platba kartou: ne

https://kavarnabilavrana.cz
https://www.facebook.com/kavarnabilavrana/

 

Foto: archiv kavárny Bílá vrána

Picture of Marie Zemanová

Marie Zemanová

Její sloupek #za-zrak jste mohli v magazínu Inspirante číst od roku 2019. Ve stejnojmenném blogu informuje o životě bez zraku v souvislostech i na Facebooku. Po letech v médiích se nyní v sociálním podniku Spolu s vámi věnuje PR a lektoruje na workshopech o zrakovém handicapu.

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!

Udržitelnost a etika skupiny ČEZ