Šance na restart pomůže najít práci i životní spokojenost

Sehnat nové zaměstnání, když je vám přes padesát a navíc se potýkáte se zdravotním postižením nebo omezením, není snadná věc. Pomocnou ruku v těžké situaci nabízí organizace Šance na vzdělání.

V rámci jejich projektu „Šance na restart“ má šedesát účastníků možnost připravit se na nový životní, ale i pracovní start, kde mohou využít své zkušenosti. Jednou z lektorek je i předsedkyně představenstva spolku Revenium Hana Potměšilová.

Nyní se koná druhá etapa, třetí začne příští rok v únoru. Součástí projektu jsou například sdílecí kruhy, různé workshopy, počítačové semináře, ale i individuální poradenství.

V balíčku jsou obsaženy jak motivační, tak i vzdělávací aktivity a kromě dalšího také účast na burzách práce.

Podle koordinátorky projektu Vlasty Krejčové byla na netradičním pojetí burz práce, které se právě uskutečnily v Hradci Králové a v Kutné Hoře, vidět chuť klientů na sobě hodně pracovat a s odvahou posunout své znalosti a schopnosti. Od zaměstnavatelů z regionu získali množství informací a již se rýsují první propojení obou skupin.

„Ukázalo se, že neformální přátelské pracovní pohovory jsou jedním z důležitých tréninkových aktivit. Je to přesně to, co klienti projektu i další zájemci o práci potřebují, aby odbourali stres a nervozitu a dokázali se otevřeně prezentovat,“ dodala Vlasta Krejčová, která má radost z toho, že všichni klienti velmi zodpovědně využili to, co předtím natrénovali v motivačních aktivitách.

Doplnila, že setkávání mění účastníkům životy. Kurzem prošel například klient, který na začátku vypadal, že mu nejsou nabízené činnosti příjemné. Nakonec se ale zapojil velice intenzivně a nyní je těsně před podpisem pracovní smlouvy. Dalšímu účastníkovi pomohla setkávání opět navázat styky s rodinou. Začal také řešit s odbornou profesionální podporou exekuci a aktivně využil i motivační workshopy a počítačové semináře. Našel si již práci, která ho baví.


Projekt „Šance na restart“ pro OZP 50+

Pokud patříte do cílové skupiny osob zdravotně postižených nad 50 let a jste momentálně bez práce, můžete se projektu také zúčastnit.

Projekt je určen pro zájemce hlavně z Královéhradeckého a Středočeského kraje. Případně i z Pardubického a Libereckého kraje.

3. etapa (začne v novém roce) 2/2019 – 9/2019

Předpokládaná místa konání:
Hradec Králové, Kutná Hora

Informace najdete na: www.sancenarestart.czwww.sancenavzdelani.org, případně napište svůj dotaz na email: vlasta@sancenavzdelani.org.


Hodnocení těch, kteří to už zvládli:

„Přestože nemůžu pracovat naplno, cítím se být užitečná.“

„Setkání s lidmi se stejným postižením, kteří zvládli návrat na trh práce, pro mě bylo inspirací.“

„Práce s počítačem mi dělala problémy, ale kurz připravený na míru mi pomohl.“

„Věřila jsem, že trénink u zaměstnavatele mi pomůže znovu získat práci, která mě bude bavit.“

Marie Zemanová

Marie Zemanová

Její sloupek #za-zrak jste mohli v magazínu Inspirante číst od roku 2019. Ve stejnojmenném blogu informuje o životě bez zraku v souvislostech i na Facebooku. Po letech v médiích se nyní v sociálním podniku Spolu s vámi věnuje PR a lektoruje na workshopech o zrakovém handicapu.

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!