Festival Hudba pomáhá, podává pomocnou ruku handicapovaným

Každý rok vyberou z Pardubického kraje jednu rodinu s handicapovaným dítětem. Pak zorganizují několik koncertů a výtěžek z nich věnují rodině. Ta pak může dítěti dopřát třeba pobyt v lázních, nebo jinou věc, kterou potřebuje, ale rodina si ji nemůže dovolit. Festival Hudba pomáhá takhle funguje už dvanáctým rokem.

Projekt vznikl jako iniciativa lidí, kteří mají rádi hudbu a chtějí pomoct lidem ve svém okolí, kteří nemají stejnou startovní čáru jako oni. Dodnes tento festival vybral celkově přes dva miliony korun, které pomohly.

Letošní rodinou jsou Hermanovi z Vysokého Mýta, kteří chtějí pomoci Davídkovi. Davídek je nejmladší z pěti sourozenců. V šesti týdnech prodělal zástavu srdce a rodiče ho museli resuscitovat. V nemocnici v Hradci Králové ho lékaři zachránili, ale rodina ještě rok čekala na přesnou diagnózu. Davídek trpí dětskou mozkovou obrnou, má spastické končetiny a hypotonický trup. Výtěžek letošního ročníku bude věnován na zaplacení léčebného pobytu v lázních Klimkovice, kde Davídka čeká RE-HA terapie, a také na zaplacení léčebného pobytu v Arkádě v Ostravě.


Hudba pomáhá:

  • Hudební festival, který funguje dvanáctým rokem a který se snaží pomoci dětem z Pardubického kraje.
  • Vystoupilo na něm celkem už 62 kapel rozmanitých žánrů.
  • Vybralo se přes dva miliony korun.
  • Za letošní ročník „Hudby pro Davida“ se doposud vybralo 115 070 korun.
Marek Blažíček

Marek Blažíček

Roztroušenou sklerózu mu sice diagnostikovali před nedávnem, ve dvaadvaceti, ale když si Marek Blažíček vzpomene na zážitky z dětství, má pocit, že si s RS tyká už déle. Bere to s humorem, (vždyť #JsemIronman), a protože studuje Tvorbu textu a scénáře na VOŠ při Konzervatoři Jaroslava Ježka, jeho texty najdete také na Aktivnizivot.cz

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!