Ženský den: pražské setkání pro pacientky se stomií již 23. března

Spolek Revenium, Tereza Nagyová s Nejsemtabu i ostatní pořadatelé  srdečně zvou na setkání pro pacienty a veřejnost. Ženský den, zaměřený na gynekologické komplikace u stomiček, se bude konat v sobotu 23. března 2019 od 11 do 17 hodin v areálu pražské Všeobecné fakultní nemocnice (VFN v Praze).

Přesné místo konání je I. chirurgická klinika VFN v Praze (U Nemocnice 499/2, Praha 2, 128 08).

Na setkání, které si klade za cíl ukázat celkový pohled na život s onemocněními, která mohou vyústit v založení stomie, vystoupí s přednáškou Diagnostika a léčba závažných pánevních nálezů u gynekologických pacientek prof. MUDr. Jiří Sláma, Ph.D. Je lékařem specialistou v oboru gynekologie a porodnictví na Gynekologicko-porodnické klinice 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a VFN v Praze.

Téma pojme zeširoka, od nezhoubných onemocnění jako je např. endometrióza, až po nádorová onemocnění.

Příspěvek Somatická nemoc, ale co se děje v duši? reflektuje to, že gynekologické komplikace nejsou náročné pouze fyzicky, ale především emocionálně.

Na téma duše přijde popovídat klinická psycholožka PhDr. Šárka Slabá, Ph.D., která také působí na Gynekologicko-porodnické klinice 1. LF UK a VFN v Praze.

Na Ženském dnu bude i tým stomasester. Ty si připravily edukační vystoupení týmu pod vedením Bc. Veroniky Toningerové.

Partnerem je firma Dansac a Všeobecná fakultní nemocnice v Praze.

Pro více informací a registraci:
nejsemtabu.setkani@gmail.com.

Marie Zemanová

Marie Zemanová

Její sloupek #za-zrak jste mohli v magazínu Inspirante číst od roku 2019. Ve stejnojmenném blogu informuje o životě bez zraku v souvislostech i na Facebooku. Po letech v médiích se nyní v sociálním podniku Spolu s vámi věnuje PR a lektoruje na workshopech o zrakovém handicapu.

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!