Zdravé tělo, ale také zdravá duše jsou předpokladem pro náš spokojený život.

Malá kniha o duši s podtitulem Průvodce naší duší a jejími onemocněními je poučnou, zároveň však srozumitelnou a čtivou únorovou novinkou nakladatelství Paseka.

Autor knihy, švýcarský psychiatr Achim Haug, pomůže pochopit a zodpovědět otázky, které mohou být důležité buď přímo pro samotného čtenáře, nebo se mohou týkat kohokoli v jeho blízkém i širším okolí:

Co je duše? Co je a není normální? Kdo psychické onemocnění zavinil? Co jsem já udělal/a špatně? Co vlastně dělá a zmůže psychiatr? Jak (moc) mám brát léky a jak číst příbalové letáky? To je jen zběžný výčet probíraných témat, která jsou v dnešní době, kdy počet duševních chorob stále roste, více než aktuální.

Publikace dále přináší příklady různých druhů psychické nevyrovnanosti a také poznání, jak je důležité svoje trápení správně pojmenovat. Prostor je rovněž věnován kapitolám o psychoterapeutické léčbě a životě pacientů na psychiatrické klinice.

O autorovi:

Achim Haug je lékař, vyučuje psychiatrii na univerzitě v Curychu. Současně je ředitelem soukromé kliniky. Je autorem řady odborných článků, spoluautorem učebnic a vedoucím mnohých psychiatricko-psychoterapeutických seminářů.

Foto: Pixabay a nakladatelství Paseka

Picture of Eva Havlíčková

Eva Havlíčková

Crohnovu chorobu jí diagnostikovali ve dvanácti letech. S tímto onemocněním zažívá pořádnou dávku chaosu, trápení a bolesti, ale nevzdává to. Ani ona, ani Crohn. Než ji zdravotní problémy vyřadily na několik let z aktivní činnosti, pracovala dlouhé roky na pozici asistentky ve farmaceutické společnosti. Miluje přírodu, hudbu, laskavý i černý humor, četbu knih a jejich vůni. Váží si rodiny a přátelství. „Je to ve hvězdách, co nás v životě čeká za pouť. Nejdůležitější ale je, kolik úžasných dní prožijeme, a že vždy najdeme cestu! Všichni můžeme opakovaně začínat znovu a po pádu zase vstát, třeba i s nějakou tou boulí na těle i na duši. Na zázraky nevěřím, já na ně totiž spoléhám,“ říká Eva. V současné době působí jako korektorka a redaktorka v redakci magazínu Inspirante, který je jedním z hlavních projektů spolku Revenium.

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!

Udržitelnost a etika skupiny ČEZ