Nominujte do soutěže Žena regionu

Znáte ve svém okolí ženu, která věnuje volný čas druhým, a přitom zvládá své aktivity skloubit s prací nebo s péčí o rodinu? Nominujte ji do soutěže Žena regionu. Učinit tak můžete do poloviny června.

Kdokoli z veřejnosti může až do 14. června prostřednictvím webu www.zenaregionu.cz přihlásit do soutěže zajímavou ženu či ženy ze svého kraje, a vyjádřit jim tím veřejné uznání.

Žena z vašeho okolí přitom nemusí být veřejně známá. Soutěž tradičně upozorňuje na ty, o jejichž nezištných aktivitách nemá veřejnost tušení.

Soutěž má několik kategorií: podnikání, politika a veřejná správa, vzdělávání, věda a výzkum, zdravotnictví a charitativní činnost, umění, kultura a sport.

„Každý rok se setkáváme s příběhy žen, které pomáhají nemocným, dětem, seniorům, provozují zvířecí útulky, přispívají ke zlepšení a rozvoji svého regionu, podílejí se na veřejném životě a svým aktivním přístupem motivují a obohacují ostatní. Přitom všem ještě zvládají pečovat o svou rodinu a docházet do svého běžného zaměstnání,“ uvedla zakladatelka projektu Žena regionu Denisa Kalivodová a dodala: „Ráda bych vyzvala všechny, kdo mají ve svém okolí zajímavou ženu, aby ji určitě do soutěže nominovali. Může jít o přítelkyni, matku, sestru nebo třeba kolegyni z práce. Silných příběhů výjimečných žen, které dokáží skloubit svou profesi, prospěšné aktivity i péči o rodinu, je v každém regionu nespočet. Jen se o nich málo veřejně mluví.“

Stejně jako loni bude omezen počet účastnic v krajských kolech na deset. Ty pak postoupí do soutěže o prvenství v rámci regionálních kol.

Umístění jednotlivých soutěžících bude pak zveřejněno vždy v rámci slavnostního vyhlášení regionálního kola v daném kraji. Do té doby bude výsledné pořadí účastnic tajné.

Absolutní vítězka pro celou Českou republiku, která získá od veřejnosti nejvyšší počet hlasů, bude vyhlášena v říjnu v rámci slavnostního galavečera v Praze.


Žena regionu

10. ročník veřejně prospěšné soutěže Žena regionu se koná pod záštitou místopředsedkyně Senátu Parlamentu České republiky Miluše Horské a pod záštitou Asociace krajů České republiky v čele s předsedkyní Janou Vildumetzovou.

Časový harmonogram 10. ročníku:

  • 1. 4.–14. 6. 2019 – přijímání nominací žen,
  • 15. 6.–2. 7. 2019 – kompletace nominací,
  • 3. 7.–31. 8. 2019 – hlasování veřejnosti,
  • 1. 9.–31. 10. 2019 – vyhlášení a slavnostní předávání ocenění regionálním vítězkám ve všech krajích České republiky,
  • říjen 2019 – slavnostní galavečer v Senátu Parlamentu České republiky.

Více na www.zenaregionu.cz

 

Foto: zenaregionu.cz

Picture of Marie Zemanová

Marie Zemanová

Její sloupek #za-zrak jste mohli v magazínu Inspirante číst od roku 2019. Ve stejnojmenném blogu informuje o životě bez zraku v souvislostech i na Facebooku. Po letech v médiích se nyní v sociálním podniku Spolu s vámi věnuje PR a lektoruje na workshopech o zrakovém handicapu.

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!

Udržitelnost a etika skupiny ČEZ