V Kamýku nad Vltavou se vybralo přes sedmdesát tisíc

Koncem listopadu zavítal cyklus Benefice pro… s hudebním vystoupením skupiny USB Band do Kamýku nad Vltavou. Pomáhat hudbou, pobavit se a spojit svět zdravých s handicapovanými – cyklus benefičních koncertů je vždy věnován konkrétnímu člověku a slouží jako způsob finanční pomoci pro zlepšení jejich životních podmínek. Díky ohromné štědrosti a zájmu místních obyvatel přistálo ještě před akcí na účet 50 tisíc korun. Na místě se pak vybralo přes 21 tisíc. Na účtě je tak nyní více než 70 tisíc korun. Celý výtěžek připadne rodině pětileté Elly s dětskou mozkovou obrnou.

„Ella se sice narodila v termínu, ale díky akutnímu císařskému řezu. Lékaři ji resuscitovali a sledovali v inkubátoru. Teprve kolem jejího prvního roku diagnostikovali dětskou mozkovou obrnu s nejasnými vyhlídkami do budoucna. Všechny finanční dary tak poputují zejména na nákup nákladného mechanického vozíku, vertikalizátoru a na neurorehabilitace,“ uvedla Hana Potměšilová, předsedkyně organizace Revenium, která je hlavním pořadatelem akce. 

Koncert, který se nesl v melodiích rocku, folku a jazzu, zaplnil celý sál. Starosta Kamýku nad Vltavou Petr Halada navíc poskytl bezplatný pronájem kulturního domu, zařídil občerstvení a celého koncertu se nejen zúčastnil, ale i finančně Ellu podpořil. Sama Ellinka přinesla sladký dárek jako poděkování za organizaci akce, kterou si náramně užila i s celou rodinou. Její rodiče poté obešli každého návštěvníka a osobně mu ještě jednou poděkovali za podporu a za to, že přišel na koncert.

 „Naše holčička je velká bojovnice a snaží se s diagnózou poprat. Má toho před sebou ještě hodně. Péče je samozřejmě časově náročná a nedá se bohužel skloubit s běžným zaměstnáním. O to víc si ceníme času a veškeré podpory všech úžasných lidí, kteří přišli na koncert, nebo přispěli přímo na účet organizace Revenium. Bylo moc hezké se se všemi potkat v tak nádherném prostředí a vidět Ellinku, jak si koncert užívá. Opravdu z celého srdce děkujeme,“ dodala maminka Kateřina Fekoňová.

Podpořit Ellu Fekoňovou můžete i nyní.  Finanční dary lze posílat na účet Revenium, z.s.                 115-5689490267/0100 a variabilní symbol pro Ellu je datum koncertu: 22112019.

Další informace najdete na:

www.beneficepro.cz
www.usbband.cz
www.revenium.cz

Foto: archiv Revenium

Redakce

Redakce

Magazín Inspirante je zaměřen na žurnalistiku, která nejen upozorňuje na nejrůznější sociální problémy, ale především nabízí řešení a pozitivně motivuje. Na redakci, grafice, provozu i inzerci se podílejí převážně lidé se zdravotním (či jiným) znevýhodněním. Tvoříme střechu informaci v rámci témat, která propojují oblasti zdravotní, sociální a vzdělávací. Baví nás rozmanitý pohled svět a doufáme, že bude s námi bavit i vás. Vznikli jsme jako jeden z projektů neziskové organizace Revenium. Jsme však tady, abychom spolupracovali se všemi neziskovými i ziskovými organizacemi, se všemi lidmi, pro které jsou témata rozmanitosti, inkluze a propojování různých světů důležitá.

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!