Přijďte roztančit Národní muzeum! V sobotu 14. prosince od 19 hodin se v západní dvoraně bude tancovat – na kolečkách i bez. K tomu zahraje skupina The Tap Tap, kterou tvoří studenti a absolventi škol pražského Jedličkova ústavu.

Nově zrekonstruovaná historická budova zažije první kulturně společenskou akci opravdu pro všechny. Je určena nejen pro ty, kteří používají invalidní vozík a jejich blízké, ale i pro širokou veřejnost. Cílem akce je umožnit lidem se speciálními potřebami účastnit se prestižní, pro lidi bez handicapu běžné společenské aktivity.

Organizátoři použili slogan Přijďte roztančit Národní muzeum na vašich kolečkách aneb Ples na kolečkách. Večer doplní koncert kapely The Tap Tap. Skupinu, která má nyní patnáct členů, v roce 1998 založil a dodnes vede Šimon Ornest.

Předtančení připravily členky tanečního oddílu Sportovního klubu vozíčkářů, který podporuje sport handicapovaných již více než 25 let. SKV sdružuje celkem sedm sportovních oddílů, z nichž nejmladší je právě taneční oddíl pod vedením Martiny Henrichové.

Na programu budou další předtančení a choreografie členů spolku Orbita Brno a zakladatelů spolku Bílá holubice Ostrava. Svoji choreografii předvede i baletní mistr a asistent Pražského komorního baletu Igor Vejsada. Zatančí s členkou spolku Bílá holubice. Afterparty roztančí DJ LuiJack (Luděk Hrzal).

Vstup bude návštěvníkům umožněn od 18 hodin. Bezbariérový přístup je z ulice Vinohradská (boční vstup). Prodej vstupenek na www.GoOut.net.

PROGRAM

19.00 ZAHÁJENÍ

19.15 PŘEDTANČENÍ

Love Moments, tančí Anna Krátká, Eliška Komorová a Tereza Vaďurová, členky tanečního oddílu Sportovního klubu vozíčkářů Praha

TANEČNÍ CHOREOGRAFIE

Dva z Kafky, tančí Milan Zeman s pedagožkou Mílou Vašíčkovou, členové spolku Orbita Brno

TANEČNÍ DUET

Fragment Flamenco, tančí Martina Chamrádová a Lea Žurková, členky spolku Bílá holubice Ostrava

19.30 KONCERT kapely The Tap Tap (1. část)

20.15 TANEČNÍ CHOREOGRAFIE

Sherlock, tančí Anna Krátká, Eliška Komorová a Tereza Vaďurová, členky tanečního oddílu Sportovního klubu vozíčkářů Praha

TANEČNÍ CHOREOGRAFIE

Shalom aleichem, tančí Kateřina Kopicová a Igor Vejsada, zakladatelé spolku Bílá holubice v Ostravě

20.30 KONCERT kapely The Tap Tap (2. část)

21.00 PŘESTÁVKA

21.30 AFTERPARTY s DJ LuiJack

22.30 UKONČENÍ AKCE

 

Foto: Pixabay

Marie Zemanová

Marie Zemanová

Její sloupek #za-zrak jste mohli v magazínu Inspirante číst od roku 2019. Ve stejnojmenném blogu informuje o životě bez zraku v souvislostech i na Facebooku. Po letech v médiích se nyní v sociálním podniku Spolu s vámi věnuje PR a lektoruje na workshopech o zrakovém handicapu.

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!