Pokud si myslíte, že mi přeskočilo a připravujete se začít luštit terminologii laboratorních výsledků, zklamu vás, nebo potěším – je to na vás. Protože je dnes Silvestr, nabízí se spíš přiznání, že jsem něco nadýchala. Také vás zklamu. Nebo potěším. Nejsem řidička, tím potěším i zklamu dost lidí v okolí, a navrch jsem abstinentka. Což se může zdát – minimálně pro dnešek – jako velká nuda, ale ujišťuji vás, umím to střízlivá rozjet tak, až je těžko uvěřitelné, že jsem nepožila… Takže o čem to vlastně bude?

Bilancujeme zážitky, vzpomínky a pocity roku 2019. Brzy se podíváme do tváře přáním a výzvám roku 2020. Proto vám chci, milí čtenáři Inspirante, poděkovat za vaši přízeň. Přeji vám mnoho radostných chvil a veselí nejen při oslavách – přeji vám, ať je každý den vaší slavností, kterou si vychutnáte plnými doušky až do dna, ačkoli někdy může zanechat pořádnou kocovinu.

Hlavně vám chci vzkázat, ať činíte, tvoříte, co vás baví a naplňuje, co vás těší. Nebo začněte s tím, o čem zatím jen sníte. Nevadí, že to nebude dokonalé. Dokonalost neexistuje. Neustálá honba za ní je kontraproduktivní – svazující, omezující a vyčerpávající. Pouze ztratíte čas. Neprožijete naplno, co se vám nabízí a jací jste právě teď…

Jste-li tedy přesvědčeni, že je něco blízkého vašemu srdci, i když máte třeba pnutí, že výsledky nedosahují takových kvalit, jakých byste očekávali (kvůli vlastní sebekritice či obavám z hodnocení druhých), zapomeňte na perfekcionismus a vytrvejte. Užívejte si to! Pokud vás navíc sem tam někdo pochválí a vás kompliment hřeje víc než kdy jindy, už neváhejte. Jistojistě to totiž máte v krvi!

Nádherný a úspěšný rok 2020 plný zdraví, míru, lásky, dobrodružství a kreativity všem…

 

– Nemůžeme si vybrat, kolika let se dožijeme, ale můžeme si sami zvolit, kolik života našim létům dokážeme dát. –

John C. Maxwell

 

 

Foto: Pixabay

Eva Havlíčková

Eva Havlíčková

Crohnovu chorobu jí diagnostikovali ve dvanácti letech. S tímto onemocněním zažívá pořádnou dávku chaosu, trápení a bolesti, ale nevzdává to. Ani ona, ani Crohn. Než ji zdravotní problémy vyřadily na několik let z aktivní činnosti, pracovala dlouhé roky na pozici asistentky ve farmaceutické společnosti. Miluje přírodu, hudbu, laskavý i černý humor, četbu knih a jejich vůni. Váží si rodiny a přátelství. „Je to ve hvězdách, co nás v životě čeká za pouť. Nejdůležitější ale je, kolik úžasných dní prožijeme, a že vždy najdeme cestu! Všichni můžeme opakovaně začínat znovu a po pádu zase vstát, třeba i s nějakou tou boulí na těle i na duši. Na zázraky nevěřím, já na ně totiž spoléhám,“ říká Eva. V současné době působí jako korektorka a redaktorka v redakci magazínu Inspirante, který je jedním z hlavních projektů spolku Revenium.

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!