Nabídka práce: hledá se přepisovatel řeči a prodejce v second-handu

Dva respektovaní zaměstnavatelé – Česká asociace paraplegiků a sociální podnik Transkript online – hledají posily.

Česká asociace paraplegiků otevírá od dubna 2020 novou pobočku Hvězdného bazaru. Kamenná prodejna bude otevřena v Praze 8 na adrese Sokolovská 449/128.

Bude fungovat jako tréninkové pracoviště pro vozíčkáře s přiznanou invaliditou – po poranění míchy, s dětskou mozkovou obrnou, roztroušenou sklerózou.

Úkolem pracovníka bude především prodej zboží a komunikace se zákazníky a dárci. Bude pracovat i s pokladním systémem a evidencí zboží. Hvězdný bazar nabízí zaměstnání na poloviční úvazek na dobu dvou let.

V případě zájmu zašlete svůj životopis a kontaktujte Moniku Kupkovou, DiS., tel. + 420 775 980 952, e-mail: kupkova@czepa.cz.

Bližší informace o projektu: www.hvezdnybazar.cz.

Celé znění inzerátu:

https://www.praha14.cz/zivot-na-praze-14/wp-content/uploads/sites/4/2020/01/prodejce-Hvězdného-bazaru-II_inzerát.pdf

Sociální podnik Transkript online s.r.o. se sídlem v Praze a s celorepublikovou působností hledá do svého týmu kolegu/yni na pozici přepisovatele/ky mluvené řeči, který/á je osobou se zdravotním postižením.

Společnost poskytuje zejména online služby komunikační přístupnosti pro osoby se sluchovým handicapem (simultánní přepis mluvené řeči, tlumočení mezi češtinou a českým znakovým jazykem) a službu přepisu audiozáznamů mluveného slova do textové podoby.

Transkript online nabízí zaměstnání v hlavním pracovním poměru (0,5 úvazku s možností navýšení).

Inzerát Transkript online:

Sociální podnik Transkript online s.r.o. se sídlem v Praze a s celorepublikovou působností hledá do svého týmu kolegu/yni na pozici přepisovatele/ky mluvené řeči, který/á je osobou se zdravotním postižením.

Naše společnost poskytuje zejména online služby komunikační přístupnosti pro osoby se sluchovým handicapem (simultánní přepis mluvené řeči, tlumočení mezi češtinou a českým znakovým jazykem) a službu přepisu audiozáznamů mluveného slova do textové podoby.

Profil vhodného kandidáta:

  • píše na klávesnici rychlostí min. 400 úhozů za minutu,
  • výborně ovládá gramatiku českého jazyka (vítáme i aj, nj, sj),
  • je komunikativní, má kultivovaný ústní i písemný projev,
  • je trpělivý a vstřícný v kontaktu se zákazníky, ochotný učit se a respektovat komunikační specifika klientů se sluchovým handicapem.

Nabízíme:

  • zaměstnání v hlavním pracovním poměru (0,5 úvazku s možností navýšení),
  • práci v dynamicky se rozvíjejícím a respektovaném sociálním podniku,
  • výborné technické zázemí pro výkon práce,
  • odborné zaškolení a vedení, kurzy dalšího profesního vzdělávání,
  • možnost pracovat částečně z domova (kancelářské prostory firmy nejsou bezbariérové),
  • soudržný a kreativní pracovní tým.

Zájemce prosíme o zaslání profesního životopisu na e-mailovou adresu outratova@transkript.cz


Hvězdný bazar je charitativní second-hand, fungující od roku 2013, který provozuje Česká asociace paraplegiků – CZEPA, z.s. Kamenná prodejna se nachází v centru Prahy, v Jungmannově ulici.

czepa.webnode.cz

hvezdnybazar.cz

Transkript online s.r.o. je sociálně zaměřená firma, jejímž posláním je pomáhat odbourávat komunikační bariéry klientů. Hlavní činností společnosti je poskytování služby profesionálního přepisu online. V České republice žije podle odhadů České unie neslyšících až 500 000 osob s postižením sluchu. Vzhledem k faktu, že většina těchto osob přišla o sluch během svého života a neovládá znakový jazyk, představuje online přepis nejpřirozenější způsob, jak mohou tito lidé komunikovat se svým okolím.

transkript.cz

 

Foto: Pixabay

Marie Zemanová

Marie Zemanová

Její sloupek #za-zrak jste mohli v magazínu Inspirante číst od roku 2019. Ve stejnojmenném blogu informuje o životě bez zraku v souvislostech i na Facebooku. Po letech v médiích se nyní v sociálním podniku Spolu s vámi věnuje PR a lektoruje na workshopech o zrakovém handicapu.

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!