Konference INSPO: do poloviny února za zvýhodněnou cenu

Virtuální realita v medicíně, myoelektrické protézy, ovládání počítače mozkem či premiéra aplikací pro uživatele s postižením. To jsou některá z témat, která představí 20. ročník konference INSPO o technologiích pro osoby se specifickými potřebami.

Na akci, která se bude konat 28. března v Praze, je potřeba se zaregistrovat. Organizátoři garantují všem přihlášeným do 15. února zvýhodněnou cenu.

Letos se poprvé platí předem

S ohledem na rostoucí počet účastníků přistoupilo pořádající BMI sdružení k použití profesionálního systému registrace a odbavování účastníků na konferenci.

Systém firmy GoOut, osvědčený při prodeji vstupenek na stovky koncertů, divadelních představení či výstav, přinesl několik změn do zavedené praxe.

Platba nyní probíhá dopředu, odpadne tak zdlouhavé placení v hotovosti při prezenci.

Při registraci je možné vybrat si platbu kartou, převodem, přes Google Pay nebo na fakturu.

Systém umožní zvýhodnit účastníky, kteří se zaregistrují a zaplatí v předstihu. Až do 15. února 2020 je cena vstupenky 500 korun, účastníci s průkazem ZTP, ZTP/P a TP a jejich osobní asistenti zaplatí jen 250 korun. Od 16. února se cena vstupenek zvedne na 600/300 korun.

Pokud někdo ze zdravotních či jiných důvodů zruší svoji registraci do 24. března, bude mu celá zaplacená částka vrácena. V případě pozdějšího odhlášení dostane nazpět poloviční částku. Může ale přenechat svoji vstupenku někomu jinému.

Samozřejmostí je tlumočení i přepis řeči

Stejně jako v minulosti bude zajištěno tlumočení do českého znakového jazyka a simultánní přepis mluvené řeči na plátno ve všech sálech.

Neslyšící účastníci tak nebudou odkázáni pouze na jednání v jednom sále. Simultánní přepis budou moci sledovat kromě plátna také na tabletech, které jim budou zapůjčeny.

Tablety mohou využít také slabozrací účastníci, kteří na nich budou sledovat prezentaci promítanou na plátno.


Konference INSPO 2020

inspo.cz

Registrační formulář: goout.net/cs/listky/konference-inspo/ypsf/

Program konference: inspo.cz/inspo-2020.

Kromě více než 20 přednášek je součástí konference také výstavní část, ve které organizace předvedou škálu kompenzačních pomůcek, aplikací, programů a služeb pro osoby s různým zdravotním postižením. Dosud potvrdilo účast 31 vystavovatelů, další se mohou přihlásit na info@helpnet.cz.

 

Foto: archiv konference

Marie Zemanová

Marie Zemanová

Její sloupek #za-zrak jste mohli v magazínu Inspirante číst od roku 2019. Ve stejnojmenném blogu informuje o životě bez zraku v souvislostech i na Facebooku. Po letech v médiích se nyní v sociálním podniku Spolu s vámi věnuje PR a lektoruje na workshopech o zrakovém handicapu.

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!