Festival Na hlavu nabídne filmy a přednášky o duševním zdraví

Čtvrtý ročník filmového festivalu o duševním zdraví a mysli Na hlavu se chystá od 6. do 9. února v Praze. Kromě filmů nabídne bohatý doprovodný program včetně přednášek předních odborníků.

Festival si klade za cíl otevřít odborná témata úzce související s duševním zdravím či výzkumem mysli a mozku široké veřejnosti.

Prostřednictvím filmů doplněných přednáškami odborníků, semináři nebo divadlem přibližuje oblast psychologické a psychiatrické péče, spánku, sexuality, umění, drog či virtuální reality.

Akci pořádá Národní ústav duševního zdraví. Za organizací festivalu stojí tým z výzkumného programu Sociální psychiatrie, který je zaměřen na široké spektrum sociálně-vědního výzkumu v oblasti duševního zdraví a psychiatrické péče. Jedním z jeho témat je i výzkum stigmatizace lidí s duševním onemocněním a to, jak ji lze snižovat.

Stránky festivalu: festivalnahlavu.cz

Program: festivalnahlavu.cz/program/

nudz.cz

Foto: Pixabay

Picture of Marie Zemanová

Marie Zemanová

Její sloupek #za-zrak jste mohli v magazínu Inspirante číst od roku 2019. Ve stejnojmenném blogu informuje o životě bez zraku v souvislostech i na Facebooku. Po letech v médiích se nyní v sociálním podniku Spolu s vámi věnuje PR a lektoruje na workshopech o zrakovém handicapu.

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!

Udržitelnost a etika skupiny ČEZ