Limitovaná edice karet Lítačka s motivy od Maappi

Dvacet tisíc kusů speciálních karet Lítačka s motivy Maappi si mohou pořídit cestující v Praze a Středočeském kraji. Tři barevné varianty nakreslil patnáctiletý Matěj Hošek, který se právě úspěšně dostal na střední uměleckou školu.

Od pondělí se na zákaznických přepážkách Lítačky ve Škodově paláci (Jungmannova 35/29) dají koupit karty se speciálním designem od Maappi.

Symbolizuje podobu pražského metra v budoucnosti tak, jak ji vidí autor projektu, talentovaný mladý autista a milovník veřejné dopravy Matěj Hošek.

Cestující si budou moci vybrat mezi zelenou, bílou nebo růžovo-červenou variantou motivu Lítačky.

„Vydáním limitované edice karty Lítačka s designem Maappi jsme chtěli podpořit nejen Matějův projekt, ale také nabídnout Lítačku v nové, zábavnější podobě. Jsem přesvědčen, že se cestujícím nové motivy budou líbit a že se z nich stanou třeba i sběratelské kousky,“ dodal k nové limitované edici Lítaček primátor hlavního města Prahy Zdeněk Hřib.

Pořízení speciálního designu bude možné pouze v kontaktním centru Lítačky ve Škodově paláci v Jungmannově ulici v Praze a bude na cestujících, zda si budou chtít pořídit klasickou zelenou Lítačku, nebo nový motiv s podobou sítě pražského metra od Maappi. „Za nový speciální design karty Lítačka naši zákazníci nebudou platit nic navíc. Za vystavení karty tak zaplatí částku, která je uvedena v našem ceníku, to znamená od 200 do 50 korun v návaznosti na způsobu rychlosti vydání karty. V současnosti bude k dispozici zatím 20 000 kusů limitované edice karet Lítačka s Maappi,“ doplnil praktické podrobnosti o novém designu karty Michal Fišer, generální ředitel pražské městské společnosti Operátor ICT, která má provoz a rozvoj karty Lítačka na starosti.

Speciální edice karet Lítačka je dalším prohloubením spolupráce mezi Prahou a dobročinným projektem Maappi.

Loni vyjely na linkách Pražské integrované dopravy první autobusy se sedadly potaženými vzorem, jehož autorem je právě Matěj Hošek.

Produkty s motivy Maappi je možné nově zakoupit a přispět tak na dobrou věc i prostřednictvím fanshopu Dopravního podniku hlavního města Prahy na fanshop.dpp.cz.


MAAPPI je dobročinný projekt, jehož hlavní tváří je patnáctiletý Matěj Hošek, který se narodil s poruchou autistického spektra (PAS).

Je milovníkem veřejné dopravy – vášnivě rád maluje dopravní mapy. Zajímá se o architekturu, design a umění. Jeho mapy jsou pod dobročinnou značkou Maappi umisťovány na různé předměty a prodávány. Podstatnou část zisku chce rodina investovat zpět do systému a zlepšit především psychiatrickou péči pro děti s PAS a jejich vzdělávání.

maappi.com/cs/

Zdroj: operatorict.cz

 

Foto: Facebook PID

Picture of Marie Zemanová

Marie Zemanová

Její sloupek #za-zrak jste mohli v magazínu Inspirante číst od roku 2019. Ve stejnojmenném blogu informuje o životě bez zraku v souvislostech i na Facebooku. Po letech v médiích se nyní v sociálním podniku Spolu s vámi věnuje PR a lektoruje na workshopech o zrakovém handicapu.

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!

Udržitelnost a etika skupiny ČEZ