Charitativní aukce designových předmětů pro Domov sv. Máří Magdalény

Vydražte si od neděle 16. února v online aukci některý z originálních designových předmětů a podpořte Domov sv. Máří Magdalény. Předměty, které zde můžete v týdnu 16.–23. února 2020 zakoupit, jsou výjimečné hned v několika ohledech. Vznikly díky workshopu Vraťte je do hry, který pořádala společnost Plastia, český výrobce potřeb pro domov a zahradu, na jaře loňského roku. Tehdy Plastia do svých skladů pozvala mladé studenty designu Mendelovy univerzity a nabídla jim nevyužité zásoby jako materiál. Ti jim vdechli nový život a vytvořili řadu uměleckých i praktických předmětů, včetně unikátních svítidel Medúza. „Nevyužité háčky, kartáče, fólie a nůžky se proměnily ve šperky, tašky, svítidla a vázy. Co by skončilo ve sběrném dvoře, udělá ještě velikou radost. A navíc pomůže šířit myšlenku udržitelného designu a upcyklace,“ zhodnotila Lenka Novotná, jednatelka společnosti Plastia, a dodala: „Soutěž i následnou aukci spojuje myšlenka, jak důležité je dopřát starým věcem nový život.“

Aukce bude zahájena s prvním dnem Benefičního velikého SWAPU Prague: swapuj & pomáhej, který proběhne v pražském Prostoru39. Sem si také mohou zájemci přijít fyzicky prohlédnout zmíněná svítidla Medúza ze zbytkových materiálů firmy Plastia. Samotná online aukce, jejíž patronkou je předsedkyně představenstva neziskové organizace Revenium Hana Potměšilová, proběhne prostřednictvím portálu Aukro.cz. Přesné odkazy na nabízené designové kousky najdete od 16. února na facebookové události Charitativní aukce pro azylový dům sv. Máří Magdalény. Kromě svítidel Medúza se budou dražit například sety šperků či originální taška. Domov sv. Máří Magdalény, k němuž poputuje výtěžek aukce, se nachází v Jiřetíně pod Jedlovou a poskytuje pobytové služby na přechodnou dobu osobám se zdravotním znevýhodněním nebo postižením v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení.

Jsme také na Facebooku:

Benefiční veliký SWAP Prague: swapuj & pomáhej: https://www.facebook.com/events/464713824207626/

Odkaz na swap: http://bit.ly/SWAPmáříBenefice

Charitativní aukce: https://www.facebook.com/events/174095210615854/


Vydražte si v online aukci jeden z originálních designových předmětů a podpoříte Domov sv. Máří Magdalény. Jeho patronkou je předsedkyně představenstva neziskové organizace Revenium Hana Potměšilová

✔ KDE SE PŘEDMĚTY VZALY?

Česká firma Plastia CZ pozvala do svých skladů mladé studenty designu Mendelovy univerzity a nabídla jim nevyužité zásoby jako materiál. Ti jim vdechli nový život a vytvořili několik uměleckých i praktických předmětů, včetně unikátních svítidel Medúza.

✔ KDE BUDE AUKCE PROBÍHAT?

Na portálu Aukro.cz od 16. února 2020.

Svítidla Medúza budou naživo k vidění na akci Benefiční veliký SWAP Prague: swapuj & pomáhej, která se koná 16. února a na niž jste srdečně zváni.

✔ KOHO PODPOŘÍTE?

Domov sv. Máří Magdalény v Jiřetíně pod Jedlovou – sociální služba poskytuje pobytové služby na přechodnou dobu osobám se zdravotním znevýhodněním nebo postižením v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení.

Podrobnosti o Domov sv. Máří Magdalény najdete například v článku na Inspirante.cz: https://www.inspirante.cz/index.php/2019/12/30/domov-sv-mari-magdaleny-od-nezajmu-a-chudoby-k-peci-a-zazemi-2/

✔ CO VŠECHNO SE BUDE DRAŽIT?

1x taška
5x objekt Medúza (dekorativní objekt bez svítidla)
5x svítidlo Medúza (s LED páskem)
1x set šperků (náušnice a náhrdelník)
1x set šperků (2 náhrdelníky, černobílá kombinace)

Redakce

Redakce

Magazín Inspirante je zaměřen na žurnalistiku, která nejen upozorňuje na nejrůznější sociální problémy, ale především nabízí řešení a pozitivně motivuje. Na redakci, grafice, provozu i inzerci se podílejí převážně lidé se zdravotním (či jiným) znevýhodněním. Tvoříme střechu informaci v rámci témat, která propojují oblasti zdravotní, sociální a vzdělávací. Baví nás rozmanitý pohled svět a doufáme, že bude s námi bavit i vás. Vznikli jsme jako jeden z projektů neziskové organizace Revenium. Jsme však tady, abychom spolupracovali se všemi neziskovými i ziskovými organizacemi, se všemi lidmi, pro které jsou témata rozmanitosti, inkluze a propojování různých světů důležitá.

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!