Společně můžeme splnit sen jedenáctileté Nelince


Koncert kvůli nařízení bezpečnostní rady státu musíme odložit. O novém termínu vás budeme informovat.


Pomáhat hudbou, pobavit se a spojit svět zdravých s handicapovanými. Cyklus Benefice pro... s hudebním vystoupením skupiny USB Band je věnovaný vždy konkrétnímu člověku a slouží jako způsob finanční pomoci pro konkrétní zlepšení jeho životních podmínek. Další charitativní akce se uskuteční v pátek 13. března od 18.00 v atriu radnice v Milovicích. Celý výtěžek připadne rodině jedenáctileté Nelinky, která potřebuje polohovací vozík. Nad celou akcí převzala záštitu i místostarostka Milovic Ludmila Šimková.

„Když bylo Nelince šest týdnů, objevily se u ní první epileptické záchvaty. Po dvou měsících si ji sice mohli rodiče vzít domů, ale se čtyřkombinací antiepileptik. I s nimi se však potýká s několika záchvaty denně. Ve dvou letech došlo navíc k propadu ve vývoji a podávání jídla, pití či léků je možné pouze díky zavedené sondě do žaludku. Diagnóza dodnes není známa,“ uvedla Hana Potměšilová, předsedkyně organizace Revenium, která je hlavním pořadatelem akce.

Celým pátečním večerem nás provedou melodie s nádechem rocku, folku a jazzu. Písně kapely USB Band jsou zpívanými příběhy, které prožívá každý z nás. Za nápadem sbližovat a pomáhat hudbou stojí právě její textař, kytarista a zpěvák Michal Svatý. Jako autor je podepsán pod písněmi například Báry Basikové, Marty Kubišové a Věry Špinarové a muzikálu Frida Kahlo. „Idea projektu Benefice pro… vznikla spontánně. První koncert jsme měli před rokem a společně se všemi účastníky jsme dokázali ulehčit Báře, která trpí dětskou obrnou a anartrií. Byl to neuvěřitelný pocit nejen pro nás, ale především pro rodinu Barunky. Hraní nás baví, ale když jím můžeme pomoci, má úplně jiný rozměr,“ prozradil důvod rozhodnutí rozjet cyklus těchto koncertů Michal Svatý a dodává, že by obdobná pomoc nebyla možná bez zájmu všech úžasných lidí, kterým není jiná lidská duše lhostejná.

Podpořit Nelu Vackovou můžete přímo na koncertě, za vaši finanční podporu dostanete od neziskové organizace Revenium Potvrzení o daru. Finanční dary však můžete posílat již nyní na účet Revenium, z.s. 115-5689490267/0100. Variabilní symbol pro Nelinku je datum koncertu: 13032020. Veškeré finanční dary věnují organizátoři rodičům, kteří své dceři věnují 24hodinovou péči každý den. „Nelinka je v současné době na úrovni dvouměsíčního dítěte. Špatně snáší změny prostředí i větší a hlučný kolektiv. Přizpůsobili jsme naší holčičce veškerý náš život. Ona nám na oplátku zase změnila ty naše k lepšímu. Vážíme si každé obyčejné chvilky, kterou spolu můžeme zažít. Jsme za ni neuvěřitelně vděční,“ dodala maminka Nelinky.

Můžete se přidat k události na Facebooku.

Další informace najdete na:

www.beneficepro.cz
www.usbband.cz
www.revenium.cz

Foto: archiv rodiny

Redakce

Redakce

Magazín Inspirante je zaměřen na žurnalistiku, která nejen upozorňuje na nejrůznější sociální problémy, ale především nabízí řešení a pozitivně motivuje. Na redakci, grafice, provozu i inzerci se podílejí převážně lidé se zdravotním (či jiným) znevýhodněním. Tvoříme střechu informaci v rámci témat, která propojují oblasti zdravotní, sociální a vzdělávací. Baví nás rozmanitý pohled svět a doufáme, že bude s námi bavit i vás. Vznikli jsme jako jeden z projektů neziskové organizace Revenium. Jsme však tady, abychom spolupracovali se všemi neziskovými i ziskovými organizacemi, se všemi lidmi, pro které jsou témata rozmanitosti, inkluze a propojování různých světů důležitá.

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!