Zajděte už o víkendu na víno do Mlýnce a podpořte Revenium

Z každé láhve moselského získá spolek sto korun

Vltava proudící přímo pod vašima nohama, romantický výhled na Karlův most a designový interiér inspirovaný vodní hladinou. A sklenička skvělého moselského rieslingu Lighthouse, který pomáhá rozvíjet aktivity spolku Revenium. Z každé prodané láhve získá nezisková organizace sto korun.

Majitelka německého moselského vinařství Lothar Kettern Analise Kettern, která je více jak 25 let upoutána na lůžko, se rozhodla podpořit českou neziskovou organizaci Revenium.  A stejně tak restaurace Mlýnec v Praze. Z každé prodané láhve získá spolek sto korun, které pomohou v zaměstnávání lidí s (nejen) zdravotními problémy.

Spolek Revenium každým svým krokem dokazuje, že lidé s (nejen) zdravotním postižením mohou být stejně, mnohdy více úspěšní v kariéře i v životě, než ti takzvaně zdraví.

Pro tuto výjimečnou českou organizaci vybrala Analise Kettern společně s nejmladším z rodu Philippem Kettern (podle časopisu Vinium patří mezi budoucí Top 10 vinaře Německa ) 260 1,5litrových lahví Riesling Lighthouse.

Ziskem z jejich prodeje chce Revenium pomoci majitelům středočeského zámku Hluboš navrátit život do tohoto jedinečného prostoru, které bylo prvním sídlem prezidenta Tomáše G. Masaryka. Cílem je otevřít areál zpět veřejnosti, dát v něm práci nejen v rámci manufaktur lidem se zdravotním postižením a opravit památkově chráněnou fresku v hlavní sále zámku.

Riesling Lighthouse je typickým produktem oblasti Mosela. Jeho nádech je dán modrou břidlicí v podloží, nízkým obsahem alkoholu ( 10%) a šťavnatou kyselinkou doplněnou příjemným zbytkovým cukrem. Víno je hodnoceno jako polosuché, ale právě díky rieslingové kyselince může se pocitově jevit jako suché. Stárnutím bude kyselinky ubývat, víno se zakulatí a v chuti se objeví typické rieslingové petrolejové tóny.

A právě od tohoto víkendu si ho můžete vychutnat v jedinečné pražské restauraci Mlýnec, která patří mezi TOP české restaurace.

Další čtení:

 

Hana Potměšilová

Hana Potměšilová

Výrazná osobnost českého neziskového prostoru je jednou z největších odbornic na zaměstnávání osob se zdravotním postižením v Česku. Hana je předsedkyní představenstva zapsaného spolku Revenium a jedna z Top žen veřejné sféry, ankety Hospodářských novin v letech 2015 a 2016. Je vdaná, má dvě děti, ráda jezdí na koni a miluje svou zahradu.

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!